Linkuri accesibilitate

Pacificatori moldoveni au defilat în premieră la parada militară de la Kiev, de Ziua Independenței Ucrainei


Militari moldoveni la parada de la Kiev
Militari moldoveni la parada de la Kiev

Militarii moldoveni ai Batalionului 22 de Menţinere a Păcii au defilat în premieră la parada militară de la Kiev cu ocazia Zilei Independenţei Ucrainei, marcată astăzi. Un comunicat al Ministerului Apărării precizează că la eveniment a fost prezent şi viceministrul Gheorghe Galbura.

Ministerul a publicat pe site-ul său fotografii de la paradă, înfățișându-i pe ce 29 de ofițeri și subofițeri ai formației moldovene care mărșăluiesc alături de cei americani, britanici, români, polonezi, lituanieni și din alte țări ale NATO pe bulevardul Khreshchatyk din centrul Kievului.

Nu este limpede deocamdată care a fost poziția președintelui Igor Dodon față de participarea la parada ucraineană. Anul acesta, șeful statului în calitate de comandant suprem a blocat participarea militarilor moldoveni la câteva exerciții internaționale, pe motiv că nu dorește contacte și antrenamente comune cu NATO.

O purtătoare de cuvânt a ministerului Apărării a declarat Europei Libere că este pentru prima dată când la o paradă din altă țară sunt trimiși militarii Batalionului 22 de Menţinere a Păcii, la asemenea evenimente participând de regulă militarii Gărzii de Onoare.

Pentru al treilea an la rând, parada militară de la Kiev are loc pe fundalul conflictului din estul Ucrainei, unde forțele guvernamentale luptă contra separatiștilor sprijiniți de Rusia.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG