Linkuri accesibilitate

Ministrul român al justiției, Tudorel Toader, respinge criticile ambasadei Statelor Unite referitoare la propunerile de modificare a legilor justiției


La protestele de la București
La protestele de la București

Ministrul român al justiției, Tudorel Toader, a respins criticile ambasadei Statelor Unite la propunerile de modificare a legilor justiției, pentru că „îngrijorarea” exprimată de ambasadă nu ar fi și motivată. Într-o declarație joi, la televiziunea publică, ministrul justiției a catalogat drept „dur” termenul de îngrijorare folosit de reprezentanții Ambasadei americane, relatează Agerpres. Ambasada și-a manifestat marți îngrijorarea cu privire la propunerile Ministerului Justiției din 23 august de revizuire a sistemului judiciar și i-a îndemnat pe toți actorii executivi, legislativi și judiciari din România să colaboreze pentru a continua lupta țării împotriva corupției, precizează Agerpres.

Tot marți , propunerile de schimbare înaintate de Ministerul Justiției au fost respinse de șefii Parchetelor de pe lângă Curţile de Apel din toată ţară și de procurorii anti-corupție din Direcția Națională Anticorupție. Cele mai criticate modificări sunt mutarea Inspecţiei Judiciare în subordinea Ministerului Justiţiei, procedura de numire a procurorilor-şefi şi înființarea unei direcţii speciale pentru anchetarea magistraților. Duminica trecută, mii de persoane au protestat, la București și câteva alte orașe, împotriva modificărilor planificate la sistemul judiciar.

XS
SM
MD
LG