Linkuri accesibilitate

Joseph Daul (PPE): Ilan Shor „trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru că a furat de la poporul moldovean”


Ilan Shor cu deputatul David McAllister la una din pretinsele întîlniri oficiale de la Strasbourg

Liderul Partidului Popular European, Joseph Daul, a declarat aseară că nu a existat nici un contact oficial sau întîlnire oficială între conducerea Partidului Popular European și Ilan Shor, primarul de de la Orhei.

Într-o declarație văzută de Europa Liberă, Joseph Daul afirmă: „Partidul Popular European nu are nimic în comun cu Ilan Shor, nici politic, și nici nu împărtășim aceleași valori ale partidului de stânga și populist al lui Shor. După ce justiția din Moldova l-a găsit vinovat de spălare de bani și fraudă bancară, Ilan Shor trebuie să-și ispășească pedeapsa pentru că a furat de la poporul moldovean. În cele din urmă, principalul beneficiar al vizitei lui Shor la Parlamentul European este [Vladimir] Plahotniuc, care încearcă să discrediteze Partidul Popular European pentru poziția sa intransigentă cu privire la încercările autorităților moldovene de a submina democrația din Moldova”.

Potrivit unui comunicat trimis presei de partidul lui Shor, primarul de Orhei s-a aflat la Parlamentul European unde ar fi discutat cu o serie de deputați europeni despre „furtul miliardului” și situația Aeroportului Internațional Chișinău. În declarația partidului se mai precizează că vizita s-a făcut cu aprobarea instanțelor juridice din R.Moldova, Shor fiind condamnat în prima instanță la 7,5 ani închisoare pentru implicarea în operațiunea de devalizare a trei bănci, cunoscută și sub numele de „furtul miliardului”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG