Linkuri accesibilitate

Ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, la București: „nimeni nu vrea să închidă nicio școală”


Pavlo Klimkin la București
Pavlo Klimkin la București

Ministrul ucrainean de externe, Pavlo Klimkin, a declarat la București că „nimeni nu vrea să închidă nicio școală. Nimeni nu vrea și nu va concedia pe nimeni”, referire la disputa provocată de noua lege ucraineană a educației, care restrânge drastic posibilitățile minorităților etnice de a fi educate în limba maternă. Legea a fost criticată fără echivoc deja de România, Rusia, Ungaria și Polonia, dar și de R.Moldova prin președintele Igor Dodon. La o conferință de presă cu ministrul român de externe Teodor Meleșcanu, Klimkin a precizat, potrivit Agerpres, că l-a informat pe omologul său român că în noua lege a educației, minoritățile din Uniunea Europeană beneficiază de un cadru special.

La rândul său, ministrul de externe român Teodor Meleșcanu a reafirmat că noua lege a educației este „o temă foarte sensibilă” în relația dintre cele două țări, dar a salutat decizia autorităților de la Kiev de a cere opinia Comisiei de la Veneția și de a urma recomandările acesteia.

„Am salutat declarația președintelui Ucrainei, domnului Poroșenko, de a trimite Comisiei de la Veneția, chiar dacă a intervenit ulterior, și domnul ministru Klimkin ne-a confirmat că există o poziție foarte fermă de a lua în calcul amendamentele care vor fi propuse de Comisia de la Veneția și eventual de alte foruri europene”, a punctat Meleșcanu, citat de Agerpres.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG