Linkuri accesibilitate

Președintele Donald Trump cere renunțarea la sistemul „Loteriei vizelor” după atentatul de la New York


Atentatul de marți de la New York, soldat cu opt morți, a fost comis în numele grupării teroriste Statul Islamic după o pregătire de mai multe săptămâni, a anunțat miercuri adjunctul șefului poliției din metropola americană, John Miller. Atacatorul, Sayfullo Saipov, un uzbec de 29 de ani, a fost rănit de un polițist, dar a supraviețuit și și-a asumat atentatul. Ulterior, a fost acuzat oficial de „terorism”. Un alt suspect, tot etnic uzbek, este căutat pentru a fi interogat. Șeful poliției din New York a mai declarat că Sayfullo Saipov a sosit în martie 2010 în Statele Unite, în urma unei loterii a permiselor de ședere „green card” .

Victimele atentatului de la New York sunt cinci argentinieni, o belgiancă și doi americani, iar alte 12 persoane au fost rănite. Atentate similare, inspirate de organizația teroristă a Statului Islamic au mai avut loc în Marea Britanie, Germania, Suedia, Franța și Spania.

În urma atentatului, președintele american, Donald Trump a cerut din nou revizuirea politicii americane de imigrație, în special sistarea sistemului de atribuire a cărților vezi prin „Loteria Vizelor”. Programul există din 1990, din timpul președinției lui George W. Bush.

XS
SM
MD
LG