Linkuri accesibilitate

Procuratura Generală de la Chișinău a reacționat la interviul interlopului Vitalie Proca


Procuratura Generală a reacționat astăzi după interviul interlopului Vitalie Proca, difuzat aseară de Jurnal TV și în care acesta a declarat că ar fi tras în omul de afaceri Gherman Gorbunțov la comanda lui Vlad Plahotniuc. Vitalie Proca este deținut in Romania, în penitenciarul Jilava. Procuratura generală afirmă că analizează toate informațiile, inclusiv cele apărute în spațiul public, și că va informa despre evoluția anchetei de fiecare dată când vor apărea elemente noi, așa precum a făcut-o și anterior, scrie agenţia IPN.

„Așa precum am informat în repetate rânduri, există de mai multe luni o investigație, inclusiv care vizează încercările de a obține declarații false din partea deținutului Proca, condamnat în România, în care sunt anchetate mai multe persoane depistate că ar fi intermediat o înțelegere în acest sens între deținut și un alt figurant al dosarului tentativei de omor asupra lui Gherman Gorbunțov, înțelegere pentru care s-ar fi dat o parte din suma convenită inițial”, se menționează în comentariul Procuraturii.

Vitalie Proca a declarat în interviul înregistrat în penitenciarul Jilava că a tras în omul de afaceri Gherman Gorbunțov la comanda lui Vlad Plahotniuc, dar că a eșuat. „Comanda e a lui Plahotniuc. Nu știu cum îl vede restul lumii, dar eu îl consider un criminal în serie și știu de ce vorbesc așa. M-a prins într-un moment în care am stat mai prost cu banii. Nu am putut să întorc o sumă de bani împrumutată și mi s-a propus să fac acest lucru”, a spus interlopul. Proca mai susține că a fost vizitat de mai multe persoane care au încercat să-l convingă să declare că asasinatul a fost comandat de către Renato Usatîi.

XS
SM
MD
LG