Linkuri accesibilitate

Guvernul României ar urma să anunțe trei zile de doliu național pentru decesul Regelui Mihai


La București, se așteaptă ca Guvernul să aprobe în ședința de miercuri o hotărâre privind stabilirea a trei zile de doliu național pentru decesul Regelui Mihai, în 14, 15 și 16 decembrie, au declarat surse oficiale pentru Agerpres.

Datele celor trei zile de doliu au fost stabilite marți seară la Guvern, la o întâlnire între reprezentanții mai multor instituții guvernamentale și cei ai Casei Regale.

Un comunicat de presă al executivului anunță că au fost stabilite activitățile, calendarul și detaliile tehnice privind desfășurarea funeraliilor naționale.

Anterior, Familia Regală a României a anunțat că trupul neînsuflețit al fostului suveran Mihai I va fi depus în Holul de Onoare al Castelului Peleș, iar apoi, pentru două zile, la Palatul Regal de la București. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală, iar înmormântarea la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. La dorința Custodelui Coroanei, funeraliile vor respecta tradiția înaintașilor Majestății Sale Defuncte, arată sursa citată.

Fostul suveran al României, regele Mihai, s-a stins din viață, marți, în Elveția, la vârsta de 96 de ani. Regele s-a retras din viața publică în 2016 din cauza bolii, suferind de leucemie.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG