Linkuri accesibilitate

Pavel Filip la Moldova 1: Reforma guvernului este fundamentală pentru viitorul țării


Premierul Pavel Filip

Reforma guvernului este fundamentală pentru Republica Moldova și de aceasta depinde viitorul țării, a declarat ieri premierul Pavel Filip în cadrul unui interviu acordat postului public de televiziune Moldova 1, transmite agenția IPN. Premierul susține că reformarea administrației publice centrale prevede, în primul rând, fortificarea instituțiilor statului.

Pavel Filip spune că a reușit să transforme Cancelaria de Stat într-un centru al Guvernului și să creeze centrul de implementare a reformei. De la 16 ministere, Guvernul a ajuns să aibă nouă ministere. „Acum fiecare domeniu are câte un secretar de stat – o persoană profesionistă, selectată în baza unui concurs absolut obiectiv și transparent”, spune premierul.

Alte câteva elemente ale acestei reforme, menționate de prim-ministru, sunt scoaterea din subordinea ministerelor a tuturor întreprinderilor de stat sau cu capital majoritar de stat, astfel încât miniștrii să nu mai aibă tentația de a interveni în activitatea economică. De întreprinderi se va ocupa Agenția Proprietății Publice, care este subordonată Guvernului.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG