Linkuri accesibilitate

Proiecția unui film distins la Festivalul de la Cannes întreruptă la MȚR la București de un grup de fundamentaliști otodocși anti-LGBT și antisemiți (VIDEO)


Pe scena sălii de cinema, duminică, la Muzeul Țăranului Român de la București
Pe scena sălii de cinema, duminică, la Muzeul Țăranului Român de la București

Un grup de creștini fundamentaliști a întrerupt, duminică seară, proiecția filmului „120 bătăi pe minut”, la Muzeul Țăranului Român de la București, protestând că filmul este despre homosexuali, iar „țăranul român este creștin ortodox”.

Filmul a câștigat Marele Premiu al juriului la Cannes în 2017 și prezintă activitatea organizației civice ACT UP din Franta, care în ani '90 a luptat petru accesul la tratament medical al persoanelor gay, infectate cu HIV.

Protestatarii s-au urcat pe scenă cu pancarte pe care se putea citi „România nu e Sodoma și Gomora” și „Hey Soros, leave them kids”. Participanții au declarat unui jurnalist care înregistra incidentul că Muzeul Țăranului ar fi condus de un director „mason, slugă a jidanilor” și că filmul ar fi trebuit proiectat „într-un mall sau muzeu al Holocaustului”.

Fundamentaliști ortocși români întrerup vizionarea unui film la Muzeul Țăranului Român
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:31:05 0:00

Ulterior, a intervenit poliția, care după circa 20 de minute de pertractări, i-a scos din sală pe membri grupului de fundamentaliști, relatează, între alte medii de informare, portalul Vice Romania și Hotnews.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG