Linkuri accesibilitate

Proiecția unui film distins la Festivalul de la Cannes întreruptă la MȚR la București de un grup de fundamentaliști otodocși anti-LGBT și antisemiți (VIDEO)


Pe scena sălii de cinema, duminică, la Muzeul Țăranului Român de la București

Un grup de creștini fundamentaliști a întrerupt, duminică seară, proiecția filmului „120 bătăi pe minut”, la Muzeul Țăranului Român de la București, protestând că filmul este despre homosexuali, iar „țăranul român este creștin ortodox”.

Filmul a câștigat Marele Premiu al juriului la Cannes în 2017 și prezintă activitatea organizației civice ACT UP din Franta, care în ani '90 a luptat petru accesul la tratament medical al persoanelor gay, infectate cu HIV.

Protestatarii s-au urcat pe scenă cu pancarte pe care se putea citi „România nu e Sodoma și Gomora” și „Hey Soros, leave them kids”. Participanții au declarat unui jurnalist care înregistra incidentul că Muzeul Țăranului ar fi condus de un director „mason, slugă a jidanilor” și că filmul ar fi trebuit proiectat „într-un mall sau muzeu al Holocaustului”.

Fundamentaliști ortocși români întrerup vizionarea unui film la Muzeul Țăranului Român
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:31:05 0:00

Ulterior, a intervenit poliția, care după circa 20 de minute de pertractări, i-a scos din sală pe membri grupului de fundamentaliști, relatează, între alte medii de informare, portalul Vice Romania și Hotnews.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG