Linkuri accesibilitate

Ministrul american al apărării spune că nu are informații despre moartea mercenarilor ruși în Siria


Jim Mattis

Ministrul american al apărării Jim Mattis a declarat că nu are informații despre moartea mercenarilor ruși în Siria, în urma recentelor lovituri aeriene ale SUA. El a spus că a văzut asemenea relatări în presă. Pentagonul a anunțat că loviturile aeriene de la Deir al-Zor, săptămâna trecută, au țintit forțele guvernamentale siriene, care au atacat pozițiile forțelor de opoziție sprijinite de SUA. Potrivit Pentagonului, au fost uciși circa 100 de atacatori.

Marți, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, de asemenea, a spus că nu are informații despre uciderea unor ruși în timpul atacului din 7 februarie. Însă potrivit unor relatări de presă care fac trimitere la surse deschise, rude și colegi ai mercenarilor ruși, posibil, zeci de ruși au fost uciși în urma atacurilor aviației americane.

Pentagonul a anunțat că loviturile aeriene au fost lansate după ce aproximativ 500 de oameni au atacat în mod coordonat baza forțelor de opoziție siriene de la Deir al-Zor, unde se aflau și consilier americani.

Miercuri, un purtător de cuvânt al ministerul de externe de la Moscova a declarat că „relatările unor mass-media occidentale despre zeci și sute de morți în Siria sunt o dezinformare clasică”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG