Linkuri accesibilitate

Sancțiunile SUA impuse Moscovei au provocat pagube de 3 miliarde de dolari exporturilor rusești


Heather Nauert.
Heather Nauert.

Statele Unite au reușit să oprească tranzacții rusești de export în valoare de peste 3 miliarde de dolari, pedepsind astfel Moscova pentru amestecul în alegerile americane din 2016, conform legii privind sancțiunile adoptată de Congres, a anunțat Departamentul de Stat.

„Încetarea acestor tranzacții este, de fapt, o pedeapsă, pentru că în bugetul Rusiei vor ajunge mai puțini bani, ceea ce noi considerăm a fi un succes al unei părți din acțiunile întreprinse pentru tragerea la răspundere a Rusiei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Heather Nauert.

Potrivit ei, Washingtonul este mulțumit că unele țări au încetat să cumpere anumite mărfuri rusești. Departamentul de stat a avertizat din nou guvernele altor țări asupra consecințelor pe care le-ar putea avea anumite tranzacții cu sectoarele militar și de securitate ale Rusiei.

Recent, Washingtonul a anunțat că examinează posibilitatea introducerii de noi sancțiuni împotriva unor cetățeni ruși – peste 200 de cinovnici și oligarhi, considerați a fi apropiați ai liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. În 2014, SUA au introdus sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu anexarea Crimeii și implicarea în conflictul din estul Ucrainei, sancțiuni care au fost extinse de mai multe ori.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG