Linkuri accesibilitate

Președintele Donald Trump propune înarmarea profesorilor în școlile americane pentru a se limita violențele


La liceul de la Parkland
La liceul de la Parkland

Președintele american Donald Trump a sugerat că s-ar putea pune capăt atacurilor violente din școli dacă profesorii ar fi înarmați și antrenați să tragă. La Casa Albă, Trump s-a întâlnit cu supraviețuitori ai masacrului din 14 februarie, de la un liceu din Florida, soldat cu 17 morți. Președintele american sprijină însă intensificarea testelor psihologice pentru persoanele care cumpără arme.

Între timp, în Statele Unite se înmulțesc protestele elevilor, care se organizează sub sloganul „Să nu se mai repete” (Never again). Sute de elevi s-a dus și în capitala statului Florida unde au cerut un control mai stric al portului de armă. Legislatorii cu care au discutat au acceptat să dezbată posibilitatea ca vârsta de la care se pot cumpăra arme de asalt să crească la 21, de la 18.Dar au refuzat orice discuție despre interzicerea portului acestor arme, relatează BBC.

Lobby-ul producătorilor și comercianților de arme, National Rifle Association – una din cele mai puternice și bogate organizații americane - şi-a exprimat imediat opoziţia faţă de orice ridicare a pragului de vârstă pentru cumpărarea unei arme, apreciind că aceasta i-ar face să plătească pentru actele criminalilor pe cetăţenii care respectă legea.

Nikolas Cruz, acuzat de uciderea premeditată a 17 persoane, Fort Lauderdale, Florida, 19 februarie 2018
Nikolas Cruz, acuzat de uciderea premeditată a 17 persoane, Fort Lauderdale, Florida, 19 februarie 2018

Miercurea trecută, Nikolas Cruz de 19 ani, fost elev al liceului Marjory Stoneman Douglas din Parkland,Florida, a deschis focul cu o armă semiautomată pe culoarele şcolii, omorând 17 persoane, majoritatea adolescenţi.

XS
SM
MD
LG