Linkuri accesibilitate

În România continuă procesul de demitere a șefei DNA: marți va avea loc audierea la Consiliul Superior al Magistraturii


Șefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România, Laura Codruţa Kovesi, va fi audiată la Consiliul Superior al Magistraturii, în cadrul procedurii declanşate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, de revocare a ei din funcţie. Într-un comunicat al CSM se precizează că audierea va avea loc marți, relatează Agerpres.

Tudorel Toader, ministrul român al justiției
Tudorel Toader, ministrul român al justiției

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru „acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”.

Consiului Superior al Magistraturii va oferi o opinie cu caracter consultativ, iar decizia finală îi revine președintelui Klaus Iohannis. Iohannis a declarat vineri la Bruxelles că nu există motive temeinice pentru a propune revocarea, dar că așteaptă să vadă raportul pe care s-a bazat ministrul justiției când a propus concedierea lui Kövesi.

Premierul român Viorica Dancilă, 29 ianuarie 2018
Premierul român Viorica Dancilă, 29 ianuarie 2018

Într-o intervenție duminică seară la televiziunea publică, premierul Viorica Dăncilă a avertizat că decizia pe care o va lua presedintele Klaus Iohannis trebuie „să se incadreze din punct de vedere juridic” si să respecte Constituția. Ea a ținut să precizeze că raportul ministrului Justitiei ar fi unul foarte detailat și argumentat, relatează Agerpres.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG