Linkuri accesibilitate

Doi înalți funcționari slovaci s-au autosuspendat din funcție urmare a asasinării unui jurnalist de investigație la Bratislava


Marți la Bratislava
Marți la Bratislava

Doi funcționari slovaci apropiati ai premierului Robert Fico, acuzati de legături cu crima organizată în ancheta jurnalistului de investigatii Jan Kuciak, care a fost asasinat, s-au autosuspendat din functii miercuri, scrie agentia Associated Press, citînd site-ul pentru care a lucrat jurnalistul. Aktuality.sk, a publicat miercuri ancheta jurnalistică neterminată a acestuia, în care Kuciak prezinta activitati ale unor membri ai mafiei italiene Ndrangheta în estul Slovaciei. Potrivit investigației sale ar exista legături între gruparea criminală italiană si Maria Troskova, un fost model care a devenit consilier de stat-sef la guvernul slovac, si cu Viliam Jasan, secretar al Consiliul slovac de Securitate.

Intr-un comunicat comun, Troskova si Jasan se declară socati de asasinarea lui Kuciak si a partenerei sale Martina Kusnirova, care au fost gasiti împușcați duminica seara în locuința lor, la est de Bratislava.

Cei doi resping „categoric” orice legatura cu asasinatele și s-au autosuspendat pana la finalizarea anchetei. In urma investigației a demisionat și ministrul slovak al culturii, iar președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker a condamnat asasinarea jurnalistului si a partenerei sale drept „un act laș”.

Premierul slovac a oferit un milion de euro oricui are informatii despre asasinarea jurnalistului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG