Linkuri accesibilitate

Fostul deputat Iurie Bolboceanu a fost condamnat la 14 ani de detenție pentru trădare de patrie


Iurie Bolboceanu

Fostul deputat Iurie Bolboceanu a fost condamnat la 14 ani de detenție, în penitenciar de tip închis, pentru trădare de patrie. Sentința a fost emisă de Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani, și este cu drept de atac la Curtea de Apel, informează agenția IPN, citând un comunicat al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Iurie Bolboceanu este acuzat de faptul că, fiind racolat de către ofițerii Direcției Principale de Informații a Statului Major General al Ministerului Apărării al Federației Ruse, în perioada 5 octombrie 2016 – 17 martie 2017, a cules și a transmis informații de interes național, pasibile de a fi utilizate în dauna intereselor Republicii Moldova.

Potrivit comunicatului citat, informațiile furnizate țineau de date concrete privind strategiile și tacticile unor reforme legislative naționale de importanță majoră, acumulate de la figuri politice decizionale, date personale și vulnerabilități ale persoanelor cu funcții înalte în stat, promotori ai reformelor politice.

De asemenea, informațiile vizau evoluția tactică a acțiunilor de implementare a Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, informații detaliate referitor la intențiile și planurile legislative ale grupurilor parlamentare de guvernământ, bazate pe date culese din interiorul formațiunilor politice.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG