Linkuri accesibilitate

Ambasadorul rus susține că Londra nu a dat Rusiei informații despre ancheta în cazul Skripal


Ambasadorul Rusiei la Londra, Alexandr Iakovenko, 22 martie 2018
Ambasadorul Rusiei la Londra, Alexandr Iakovenko, 22 martie 2018

Alexandr Iakovenko, ambasadorul Rusiei la Londra, l-a atacat pe ministrul de externe britanic Boris Johnson pentru alegațiile că Rusia ar sta în spatele otrăvirii fostului agent dublu rus Serghei Skripin. La o conferință de presă, Iakovenko a criticat-o și pe premierul Theresa May pentru acuzațiile proferate la adresa Moscovei și decizia de a expulza 23 de diplomați ruși. Ambasadorul susține că Marea Britanie este cea care trebui să demonstreze posibila implicare a Rusiei și să înainteze și Moscovei rezultatele anchetei făcută de experții internaționali, sosiți luni în Marea Britanie.

„Marea Britanie a acuzat fără nici o dovadă Rusia de otrăvirea a trei persoane. Și asta este inacceptabil”, a declarat ambasadorul Iakovenko.

La Bruxelles are loc summitul de primăvară a Uniunii Europene la care premierul britanic Theresa May va cere liderilor europeni să semneze, alături de Londra, o declarație de condamnare a acțiunilor Moscovei, în legatura cu otravirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal si a fiicei sale în Marea Britanie. Pentru moment, nu este încă sigur că toate țările UE vor sprijini o astfel de declarație, care nu poate fi adoptată decât cu unanimitate de votori.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG