Linkuri accesibilitate

„Marșul pentru viață” organizat din nou în R.Moldova și România


Washington, protest împotriva avortului, 23 februarie 2016
Washington, protest împotriva avortului, 23 februarie 2016

În Republica Moldova și România s-au organizat sâmbătă marșuri pentru viață, sub slogalnul „O lume pentru viață” – manifestații prin care participanții se opun sau cer interzicerea avortului. În România, inițiativa se bucură și în acest an de sprijinul deschis al Bisericii Ortodoxe România, si potrivit organizatorilor, va avea loc în zeci de localități.

Oficial, marșul este organizat de „Asociația Studenți pentru Viață”, inițiată de Universitatea de Teologie din București. Lucrurile sunt puse în practică de marea Coaliție pentru Familie din care fac parte în jur de 50 de organizații neguvernamentale, asociații ale părinților, ale bolnavilor cronici, dar mai ales organizații ale bisericilor creștine recunoscute în România.

La Chișinău, marșul era organizat de asociația „Moldova pentru viață” și, potrivit unui comunicat al asociației, este o manifestațiie „neconfensională și apolitică”.

În septembrie, la Chișinău se va organiza, la inițiativa președintelui Igor Dodon, reuniunea anuală a Congresului Mondial al Familiilor, organizație ultra-conservatoare din Statele Unite. În pregătirea acestei reuniuni, Dodon va faceo vizită în Statele Unite, în perioada 1-8 iulie, la invitația lui Brian Brown, președintele Organizaţiei Internaționale pentru Familie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG