Linkuri accesibilitate

Liviu Dragnea (PSD): „Eu vreau să ne unim cu Moldova!”


Parlamentul de la București
Parlamentul de la București

Parlamentul României a adoptat o „Declarație solemnă pentru celebrarea unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918”. În declarația dată citirii de președintele Camerei Deputaților, liderul social-democrat Liviu Dragnea, se spune că Parlamentul României „consideră ca fiind pe deplin legitimă dorinţa acelor cetăţeni ai Republicii Moldova care susţin unificarea”.

Centenarul unirii Basarabiei cu Romania, sedinta solemna in parlamentul de la Bucuresti, 27 martie 2018
Centenarul unirii Basarabiei cu Romania, sedinta solemna in parlamentul de la Bucuresti, 27 martie 2018

În discursul său, Dragnea i-a îndemnat pe spicherul moldovean Andrian Candu și pe vicepremierul moldovean pentru integrare Iurie Leancă, aflați în sală, să declare deschis că sprijină unirea. „Domnule preşedinte Candu, domnule vicepremier Leancă, chiar nu avem atâta curaj să spunem clar ce vrem? Şi ca să nu existe echivoc eu o spun deschis, simplu şi explicit: eu vreau să ne unim cu Moldova! Vreau să fim împreună în Europa, dar ca o singură naţiune”, a declarat Dragnea în plenul reunit al Parlamentului.

Ceva mai devreme, președintele român Klaus Iohannis a difuzat un mesaj în care se spune că decizia privind unirea luată cu un secol în urmă de Sfatul Țării de la Chișinău este „unul dintre acele momente care definesc pentru totdeauna istoria” și „încălzesc sufletele”, dar că astăzi, „cursul nostru de convergență se numește parcursul european al Republicii Moldova”.

XS
SM
MD
LG