Linkuri accesibilitate

PAS va susține candidatura lui Andrei Năstase în alegerile pentru funcția de primar al Chișinăului


Maia Sandu
Maia Sandu

Partidul PAS al Maiei Sandu a anunțat că va susține candidatura lui Andrei Năstase, liderul Platformei DA, în alegerile anticipate pentru funcția de primar al Chișinăului. Vorbind joi la o conferință de presă în aer liber în centrul Capitalei, Sandu a spus că, în felul acesta, pe 20 mai, opoziția poate dejuca un „plan perfid” al democraților aflați la guvernare și al socialiștilor președintelui Igor Dodon de acaparare a primăria capitalei.

„Îndemnăm toate forțele pro-europene, anti-oligarhice să susțină un candidat comun la alegerile locale din municipiul Chișinău, pe domnul Andrei Năstase”, a spus Sandu.

PAS și PPDA au mai spus că, în vederea participării la alegerile parlamentare de la sfârșitul anului, își împrospăteazăalianța din 2016, când Năstase a susținut candidatura lui Sandu la președinție. Comentând anunțul, candidatul socialiștilor la primăria capitalei, Ion Ceban, s-a declarat convins că-l va învinge pe Năstase. PD care a afirmat și el că ar vrea un candidat comun anti-socialist a spus că își va formula mai târziu poziția față de anunțul rivalilor săi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG