Linkuri accesibilitate

Toți cei 60 de diplomați ruși declarați persona non grata vor părăsi astăzi Statele Unite


Consulatul rus de la Seattle pregătit de închidere
Consulatul rus de la Seattle pregătit de închidere

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a anunțat că toți cei 60 de diplomați ruși declarați persona non grata de administrația Donald Trump vor părăsi astăzi Statele Unite.

Diplomații ruși care lucrau la consulatul Rusiei de la Seattle, a cărui activitate a fost suspendată, vineri, 30 martie, au anunțat că nu vor părăsi Statele Unite, ci vor fi trimiși la alte misiuni rusești din America. Moscova a anunțat expulzarea a 60 de diplomați americani din Rusia. Peste 20 de guverne au anunțat expulzarea unor diplomați ruși în semn de solidaritate cu Marea Britanie în cazul Skripal, otrăvit în sudul Angliei, împreună cu fiica sa, cu un gaz neurotoxic fabricat de armata sovietică. Londra considera Moscova autoarea acestui atac, o acuzație respinsă de Kremlin.

Potrivit agenției ruse de știri Ria Novosti, Marea Britanie ar putea să fie obligată să își retragă încă o duzină de diplomați din Rusia, deoarece numărul diplomaților britanici din Rusia – după primele expulzări – este mai mare decât numărul diplomaților ruși rămași în Marea Britanie.

R.Moldova a anunțat expulzarea a trei diplomați ruși.

XS
SM
MD
LG