Linkuri accesibilitate

Socialistul Ion Ceban și-a depus actele de înregistrare a candidaturii în alegerile pentru primăria Chișinău


Ion Ceban
Ion Ceban

Socialistul Ion Ceban a depus astăzi la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău actele de înregistrare în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei. În fața presei și a colegilor de partid, Ceban a declarat că are o viziune de dezvoltare a orașului până în 2040, dar și un plan de 100 de acțiuni pentru următorul an, relatează Agora.md.

Între altele, Ceban ar vrea să modernizeze infrastructura capitalei, să introducă linii de tramvai „accelerate” pentru că, în comparație cu Minsk sau Budapesta, crede el, „Chișinăul arată ca un sat cu infrastructură comunală”.

Tot marți, actualul primar interimar al Chișinăului, Silvia Radu, și-a anunțat intenția de a candida ca independent, motiv pentru care începe strângerea celor 10 mii de semnături de susținere.

La alegerile anticipate din 20 mai, primarul Chișinăului va fi ales pentru un an. Ele au fost declanșate de decizia primarului liberal Dorin Chirtoacă să demisioneze în semn de protest față de dosarele penale împotriva sa pe care le consideră motivate politic.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG