Linkuri accesibilitate

Zuckerberg: „Am fost lenți în a indentifica operațiunile informaționale rusești” (VIDEO)


Zuckerberg: „Am fost lenți în a identifica operațunile informaționale rusești”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:54 0:00

Fondatorul companiei Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat că rețeaua sa socială luptă într-o „cursă a înarmărilor” împotriva grupurilor sponsorizate de Rusia care încearcă să o folosească pentru a manipula alegerile și opinia publică. Magnatul în vârstă de 33 de ani a făcut declarația în timpul audierilor de miercuri în comisia de afaceri juridice a Senatului american.

Zuckerberg a fost întrebat, între altele, despre folosirea Facebook cu scopul influențării din exterior a alegerilor prezidențiale din SUA, despre discursurile de ură și siguranța datelor personale.

Zuckerberg și-a asumat responsabilitatea pentru faptul că nu a împiedicat Cambridge Analytica, o firmă afiliată campaniei prezidențiale a lui Donald Trump, să colecteze datele personale a 87 de milioane de utilizatori în încercarea de a influența alegerile din 2016.

Totodată, el a recunoscut că Facebook nu a făcut suficient pentru a contracara „știrile false, interferențele străine în alegeri și discursurile de ură” de pe rețeaua de socializare.

În prima sa apariție în Congresul SUA, Zuckerberg a spus că „există oameni în Rusia a căror sarcină este să încerce să exploateze sistemele noastre și alte sisteme de internet”. „Aceasta este o cursă a înarmărilor”, a spus el, menționând importanța întăririi abilităților Facebook de a contracara tentativele externe de influențare a alegerilor.

Zuckerberg a afirmat că cel mai mult regretă că Facebook a fost „lent în identificarea operațiunilor informaționale rusești” din perioada campaniei prezidențiale americane din 2016. „Am așteptat mai multe atacuri cibernetice tradiționale, pe care noi le-am identificat (...), dar am fost lenți în identificarea unor noi operațiuni informaționale”, a spus Zuckerberg.

El a anunțat că intenționează până la sfârșitul anului să extindă la peste 20.000 numărul angajaților Facebook responsabili de conținut și de securitate informațională, pentru a contracara aceste amenințări.

Facebook a implementat deja noi instrumente de inteligență artificială pentru depistarea conturilor false.

Zuckerberg a mai spus că Facebook colaborează cu procurorul special Robert Mueller, care investighează legăturile dintre Rusia și campania prezidențială a președintelui Donald Trump.

XS
SM
MD
LG