Linkuri accesibilitate

Peste o mie de manifestanți, între care Alexei Navalnîi, reținuți la protestele anti-Putin din Rusia


Protestatari vs poliție, Piața Pușkin, Moscova, 5 mai 2018

La Moscova, Sankt Petersburg și în alte orașe din Rusia, simpatizanți ai activistului anti-corupție Alexei Navalnîi au participat, sub lozinca „Nu este țarul nostru”, la proteste împotriva președintelui Vladimir Putin, care pe 7 mai depune jurământul pentru un nou mandat de șase ani.

Peste o mie de persoane au fost reținuți de poliție pentru că au participat la manifestații neautorizate, inclusiv Alexei Navalnîi, reținut la Moscova. Numărul persoanelor reținute în diverse orașe se bazează pe etimările organizației OVD-Info, care urmărește acțiunile poliției.

La Moscova, în Piața Pușkin, unde poliția l-a reținut pe Navalnîi, persoane îmbrăcate în civil au fost observate cum băteau manifestanți. Printre simpatizanții lui Navalnîi erau și grupuri pro-Putin, majoritatea tineri care scandau „Țara noastră, conducătorii noștri” și „Noi sutem pentru Putin”.

Vineri, în ajunul protestelor, simpatizanți ai lui Navalnîi au fost reținuți în mai multe orașe, începând cu Sankt Petersburg, sub acuzația că organizează proteste neautorizate. La Moscova, autoritățile au avertizat, de asemeni, împotriva participării la un protest „în afara legii”.

Proteste în Piața Pușkin din Moscova, 5 mai 2018
Proteste în Piața Pușkin din Moscova, 5 mai 2018

Alexei Navalnîi nu a putut candida în alegerile prezidențiale din 18 martie, câștigate de Vladimir Putin, din cauza unor condamnări mai vechi, motivate strict politic, susține el.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG