Linkuri accesibilitate

Prețul barilului de petrol a crescut la 70 dolari, cel mai ridicat nivel din 2014, în așteptarea anunțului referitor la Iran al președintelui Trump


În așteptarea deciziei președintelui american Donald Trump dacă va menține sau nu Statele Unite în acordul nuclear cu Iranul, prețul barilului de petrol a crescut vertiginos, la 70 dolari , cel mai ridicat nivel din 2014. Majoritatea investitorilor se așteaptă ca Statele Unite să se retragă din acordul cu Iranul și să reimpun sancțiuni care vor afecta cel mai mult sectorul petrolier iranian, în primul rând exporturile și Banca Centrală.

Recent, Statele Unite au impus noi sancțiuni și împotriva altor două țări exportatoare de petrol, Rusia și Venezuela. Ministrul iranian al petrolului a declarat că eventuale sancțiuni americane nu vor afecta producția iraniană, dar președintele Rouhani a vorbit luni despre „câteva luni dificile” pentru economia iraniană dacă sunt reimpuse sancțiunile. Rouhani a dat de înțeles că Iranul ar putea rămâne în acordul nuclear, dacă acesta continuă să fie respectat de restul țărilor semnatare, în primul rând țările europene după o eventuală retragere a Statelor Unite.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG