Linkuri accesibilitate

Meleșcanu va da explicații despre mutarea ambasadei la Ierusalim


Teodor Meleșcanu

Ministrul român al Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, va fi audiat, miercuri, în ședința Comisiei de Externe a Senatului, la invitația liberalilor, pentru a oferi explicații despre mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, informează agenția Mediafax.

Liberalii vor să afle cine își asumă Memorandumul adoptat de Executiv privind relocarea ambasadei României din Israel.

„PNL consideră că decizia României în privința mutării, sau nu, a Ambasadei la Ierusalim trebuie să fie luată în urma unei evaluări complexe, a consultării cu toți partenerii strategici, cu respectarea Constituției și a legilor în vigoare, având indiscutabil acordul președintelui României, Klaus Iohannis”, scriau liberalii săptămâna trecută, într-un comunicat de presă.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a făcut parte din delegaţia condusă de premierul Viorica Dăncilă, care a efectuat o vizită oficială în Israel, în perioada 25-26 aprilie, la invitația premierului israelian, Benjamin Netanyahu.

Această vizită a venit în contextul în care Guvernul a adoptat un memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Preşedintele României Klaus Johannis a criticat propunerea guvernului și a spus că s-a încălcat Constituția, deoarece răspunzător de politica externa a României este președintele țării.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG