Linkuri accesibilitate

Klemm: SUA urmăresc procesul modificării codurilor penale din România


Hans Klemm

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, a spus astăzi că Statele Unite urmăresc procesul de modificare a codurilor penale din România și s-a declarat îngrijorat, mai ales dacă modificările legislative vor pune în dificultate cooperarea dintre organele de aplicare a legii din SUA și din România.

„Neutilizarea probelor video ar putea restrânge cooperarea”, a spus ambasadorul american. Hans Klemm a mai spus că Statele Unite vor să se asigure „că orice modificare legislativă consolidează sistemul judiciar, independența justiției. Statele Unite sunt foarte sunt interesate și de cooperarea în sfera aplicării legii. Vrem să ne asigurăm că modificările legislative nu pun în dificultate cooperarea dintre organele de aplicare a legii din SUA și din România", a declarat Hans Klemm, citat de agenția Mediafax.

Întrebat dacă este îngrijorat de modul în care sunt modificate legile justiției, Klemm a răspuns: „Da. Din acest motiv urmărim cu atenție acest lucru. Dau un singur exemplu - ce dovezi pot fi aduse în tribunale într-un dosar penal. Cum sunt adunate aceste dovezi. Neutilizarea probelor video ar putea restrânge cooperarea”.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG