Linkuri accesibilitate

Nikol Pașinian a depus jurământul ca premier al Armeniei


Armen Sarkisian și Niko Pașinian

Nikol Pașinian a depus jurământul ca premier al Armeniei după ce parlamentul i-a votat candidatura. Președintele Armeniei, Armen Sarkisian, a semnat decretul de numire și l-a felicitat, spunând că speră ca Pașinian să reușească să întocmească un guvern cât mai curând. Potrivit serviciului de presă al noului premier, Pașinian a fost informat despre situația de securitate a țării și a anunțat că plănuiește să meargă mâine în Nagorno-Karabah, pentru a lua parte la ceremoniile legate de capturarea în anii 90 a localității Șuși, luptă ce marcat un moment de cotitură în războiul de trei ani dintre Armenia și Azerbaidjan.

Pașinian a mai anunțat și că pe 14 mai se va afla la Soci, la o reuniune la vârf a Uniunii Economice Euroasiatice, organizație dominată de Rusia, unde așteaptă să aibă o întrevedere cu președintele de la Kremlin. Pașinian a spus că Armenia își va continua cooperarea atât economică și militară cu Rusia. Președintele Rusiei Vladimir Putin l-a felicitat pe noul premier de la Erevan. Pașinian a declarat că va forma un guvern „al acordului național”. Potrivit Constituției armenești, daca Pașinian nu reușește în 20 de zile să formeze un guvern sau dacă parlamentul nu-i aprobă cabinetul sau programul de guvernare, sunt convocate automat alegeri anticipate.

Într-un interviu pentru postul nostru de radio, Nikol Pașinian a spus că în viitorul său guvern nu se vor afla oligarhi și că nu vor exista monopoluri în economia armeană.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG