Linkuri accesibilitate

Dodon, Filip și Candu au marcat împreună ziua de 9 mai


Andian Candu, Igor Dodon și Pavel Filip (de la stânga la dreapta)
Andian Candu, Igor Dodon și Pavel Filip (de la stânga la dreapta)

Președintele Igor Dodon, spicherul Andrian Candu și premierul Pavel Filip au depus flori și au păstrat un minut de reculegere la Complexul „Eternitate” în memoria eroilor Celui de-al Doilea Război Mondial. Cei trei au participat la comemorări împreună, în ciuda divergențelor în alte chestiuni, pe care coaliția de guvernare și președinția le subliniază frecvent.

Premierul Filip a declarat că ziua de 9 mai este specială, fiind marcate concomitent Ziua Victoriei asupra fascismului și Ziua Europei.

Spre deosebire de premier și spicher, președintele Dodon a purtat panglica neagră-portocalie pe care Rusia o consideră simbol al victoriei.

Liderii coaliției de guvernare, inclusiv președintele Partidului Democrat de guvernământ, Vlad Plahotniuc, s-au alăturat ulterior unei petreceri a veteranilor, fiind înfățișați în fotografii publicate de presă mâncând terci și castraveți murați în corturi amplasate în centrul Chișinăului.

Diseară, PD organizează un concert consacrat Zilei Europei, după ce în seara precedentă președintele Dodon a participat la un concert al socialiștilor de Ziua Victoriei, la care a decorat mai mulți veterani.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG