Linkuri accesibilitate

Rusia a respins, la Națiunile Unite, îndemnul de a-și asuma răspunderea pentru doborârea zborului MH17


Ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia
Ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia

Rusia a respins, la Națiunile Unite, îndemnul de a-și asuma răspunderea pentru doborârea zborului MH17 deasupra Ucrainei în 2014, după ce o investigație internațională a stabilit că avionul de pasageri a fost lovit de o rachetă din dotarea armatei ruse, omorând pe toți cei 298 de oameni aflați la bord.

La reuniunea de marți seara a Consiliului de Securitate al ONU, ministrul olandez de externe, Stef Blok, a cerut Moscovei să accepte concluziile echipei internaționale de investigație condusă de Olanda că avionul a fost doborât de o rachetă Buk ce provenea de la Brigada 53 antiaeriană de la Kursk, din Rusia.

În replică, ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a numit drept nefondate concluziile investigației internaționale și a spus că nimănui nu-i este permis să discute cu Rusia într-un „limbaj al ultimatumurilor”.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, aflat marți în vizită la Minsk, a respins și el ceea ce el a numit „ultimatumul” Olandei și Australiei, care au cerut compensații Moscovei pentru rudele victimelor zborului MH17, majoritatea fiind malaiezieni, olandezi și australieni.

Avionul ce zbura de la Amsterdam la Kuala Lumpur a fost doborât în estul Ucrainei, pe 17 iulie 2014, în zona controlată de separatiștii sprijiniți de Moscova.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG