Linkuri accesibilitate

Noi acuzații aduse împotriva omului de afaceri Veaceslav Platon aflat în detenție


Veaceslav Platon la arestarea sa
Veaceslav Platon la arestarea sa

Omul de afaceri Veaceslav Platon, aflat în detenție, ar fi supus unui tratament inuman și degradant în penitenciar, iar toate presiunile se fac pentru a-l elimina din proces și pentru a-l readuce la tăcere, consideră avocatul său, Valeriu Pleșca. Potrivit lui, Platon nu beneficiaza de asistenta medicala de un an de zile. Valeriu Pleșca susține că s-a cerut inclusiv respectarea dreptului persoanei deținute de a beneficia de asistență medicală privată, așa cum se întâmplă în multe cazuri. Dar medicii contractați au refuzat în ultimul moment să-l consulte. Avocatul spune că asupra medicilor s-au făcut presiuni.

Eduard Rudenco, un alt avocat al omului de afaceri, a declarat că s-a ajuns ca toți cei care încearcă să demonstreze organelor de drept cine a furat banii din sistemul bancar, fac investigații, prezintă probe, să fie urmăriți și supuși unor presiuni fără precedent. Acesta a dat exemplul avocatei Ana Ursachi, care ar fi fost pedepsită pentru că a început să-l reprezinte pe Veaceslav Platon, dar și exemplul lui Ion Crețu, care a făcut mai multe investigații și acum este urmărit penal.

Avocații omului de afaceri Veaceslav Platon au anunțat ieri 11 iunie că un nou dosar de învinuire a fost intentat clientului lor, prin care se încearcă transferarea unui nou miliard în răspunderea lui Platon. Apărarea susține că această învinuire nu are la bază un probatoriu, ci rezultă doar din declarații, informeaza agentia IPN.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG