Linkuri accesibilitate

Mike Pompeo: echipa Departamentului de Stat va continua tratativele cu partea nord-coreană


Secretarul de stat Mike Pompeo
Secretarul de stat Mike Pompeo

Secretarul de stat american Mike Pompeo, care se află încă la Seoul, a declarat că discuțiile cu Coreea de Nord ar putea continua săptămâna viitoare, relatează agenția Associated Press. Pompeo a explicat că președintele Donald Trump este cel care „conduce” tratativele, dar că experții americani și nord-coreeni au negociat mult mai mult decât s-a putut menționa în declarația finală a summitului de al Singapore. Motiv pentru care echipa Departamentului de Stat va continua tratativele.

Marți, la Singapore, a avut loc prima întrevedere între un președinte american și un lider comunist nord-coreean. Discuțiile între Donald Trump și Kim Jong Un s-au încheiat cu o declarație comună în care se vorbește, în termeni generali, despre denuclearizare.

Mike Pompeo a mai declarat că Statele Unite se așteaptă ca Fenianul să ia în următorii doi ani o serie de măsuri importante în vederea dezarmării. Secretarul de stat a precizat, de asemeni, că liderul nord-coreean este „conștient” că orice acord de denuclearizare va fi controlat „la sânge”. Dacă Fenianul nu va mai fi de bună credință, a mai spus Pomepo citat de AP, Statele Unite vor relua manevrele militare comune cu Coreea de Sud.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG