Linkuri accesibilitate

Reducere a tarifelor la energie electrică pentru consumatorii din R.Moldova


La Chișinău, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat vineri, 15 iunie, tarife mai mici pentru energia electrică. Astfel, de la începutul lunii iulie, consumatorii deserviți de compania Gas Natural Fenosa vor plăti 1,79 lei pentru 1 kWh, cu 20 de bani mai puțin decât în prezent.

Și compania ce livrează energie electrică pentru localitățile din nordul R.Moldova, Electrica Nord, va micșora costul pentru 1 kWh/oră de la 2,12 lei până 1,91 lei. Directorul general al ANRE, Tudor Copaci, a explicat decizia prin aprobarea unei noi metodologii care ar fi „mai aproape de consumatorul final”, la fel și prin aprecierea leului față de dolar.

La începutul acestei săptămâni, ANRE a decis scumpirea repetată a carburanților, însă în aceeași zi o judecătorie din capitală a suspendat hotărârea regulatorului energetic, răspunzând astfel solicitării Ministerului Economiei și Infrastructurii, care a cerut instanței să anuleze ordinul de scumpire a carburanților, pe motiv că decizia s-ar fi luat fără consultarea publică a „părților interesate”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG