Linkuri accesibilitate

După nevalidarea alegerilor : președintele Dodon atrage atenția că nu există contestații la adresa lui Ion Ceban


Igor Dodon și soția sa Galina la alegerile locale anticipate din Chișinău
Igor Dodon și soția sa Galina la alegerile locale anticipate din Chișinău

Președintele Igor Dodon a criticat decizia primei instanțe care a invalidat alegerile pentru primăria Chișinău, câștigate de Andrei Năstase, liderul PPDA. Într-o postare pe Facebook, președintele Republicii Moldova a scris că decizia „ridică multe semne de întrebare”.

„Noi cunoaștem care sunt încălcările lui Andrei Năstase, dar care sunt încălcările lui Ion Ceban?”, a scris șeful statului, sugerând că instanța ar fi trebuit să-l declare învingător pe candidatul Partidul Socialiștilor, formațiune pe care Dodon a condus-o până a deveni președinte. „Nu exista nici o plingere, contestare in instanta impotriva lui Ion Ceban. Mi se pare că aici avem de-a face iarăși cu standarde duble și justiție selectivă”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Candidatul socialist, Ion Ceban, care și-a acceptat înfrângerea, afirma anterior că socialiștii au sesizat instanța nu ca să ceară invalidarea rezultatelor scrutinului. Socialiștii l-au acuzat pe Andrei Năstase că ar fi lansat în ziua alegerilor apeluri către alegători de a se prezenta în număr mare la vot, deși recunosc că au făcut și ei același lucru.

Andrei Năstase a anunțat că va contesta la Curtea de Apel decizia primei instanțe privind invalidarea celor două tururi de scrutin, din 20 mai și 3 iunie, pentru fotoliul de primar al Chișinăului.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG