Linkuri accesibilitate

Dodon: în 2003 s-a „ratat cea mai reală șansă” de rezolvare a problemei transnistrene


Dmitri Kozak la ședința guvernului de la Moscova, aprilie 2018
Dmitri Kozak la ședința guvernului de la Moscova, aprilie 2018

Președintele Igor Dodon a declarat că în 2003 s-a „ratat cea mai reală șansă” de rezolvare a problemei transnistrene, dar că acum circumstanțele s-au schimbat radical și R.Moldova nu poate accepta un „model elaborat de cineva din afară țării”.

Este vorba de așa-numitul „Plan Kozak” de federalizare, respins la vremea sa de președintele Vladimir Voronin. Recent, Dmitri Kozak a fost numit reprezentant al Rusiei pentru relațiile comerciale cu Republica Moldova.

Vorbind marți cu zariștii, după conferința de presă cu președintele Macedoniei, Gjorge Ivanov, președintele Igor Dodon a ținut să precizeze că în acest moment, problema transnistreană poate fi rezolvată numai printr-un model „elaborat la Chișinău”, discutat cu Tiraspolul și după aceea prezentat în formatul de negocieri 5+2.

Dodon a mai anunțat că la invitația sa, Dmitri Kozak va veni la Chișinău la toamnă pentru a discuta relațiile comerciale moldo-ruse și problema transnistreană. „Vom discuta, împreună cu copreședinții Comisiei mixte interguvernamentale R.Moldova – Rusia”, a spus Igor Dodon.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG