Linkuri accesibilitate

UE a cerut Rusiei să-i asigure un „tratament medical adecvat” regizorului Oleg Senţov, aflat în detenție în greva foamei


Oleh Sențov la închisoarea Labîtnanghi, 9 august 2018

Uniunea Europeană a cerut vineri Rusiei să-i asigure un „tratament medical adecvat” cineastului ucrainean Oleg Senţov, aflat în greva foamei de aproape trei luni într-o închisoare din Rusia.

„Starea sănătății lui Oleg Senţov se deteriorează rapid. Aşteptăm ca Rusia să îi acorde un tratament adecvat într-un cadru medical instituţionalizat, conform măsurii provizorii adoptate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului pe 25 iulie”, a declarat într-un comunicat de presă purtătoarea de cuvânt a Federicăi Mogherini, şefa diplomaţiei europene.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, urma să discute vineri cu președintele rus Vladimir Putin despre soarta lui Oleh Sențov. Condamnat în 2015 sub acuzația de terorism într-un proces pe care îl consideră motivat politic, Sențov și-a început greva foamei înainte de Cupa mondială la fotbal găzduită de Rusia luna trecută, pentru a atrage atenția asupra sa și altor prizonieri ucraineni.

Astăzi, avocata poporului din Ucraina, Ludmila Denisova, a spus că a propus autorităților ruse ca Sențov, a cărui stare de sănătate s-a agravat, să fie schimbat pe un prizonier rus, dar că propunerea i-a fost refuzată.

Aplicația pentru mobil/tabletă

XS
SM
MD
LG