Linkuri accesibilitate

PSD: Jandarmeria a acționat „legitim și legal” pentru a-i împiedica pe protestatari să pătrundă în Palatul Victoria (VIDEO)


Reuters, AP: București, 10 august 2018
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:31 0:00

Reuters, AP: București, 10 august 2018

Partidul Social Democrat din România l-a îndemnat pe președintele Klaus Iohannis „să-și ceară scuze imediat pentru afirmațiile sale iresponsabile împotriva Jandarmeriei, care a acționat legitim și legal pentru a-i împiedica pe protestatari să pătrundă în Palatul Victoria”. Anterior, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a explicat că intervenția în forță a forțelor de ordine de vineri din Piața Victoriei a fost pe deplin justificată, explicând că de vină ar fi fost și protestatarii pașnici, care au avut „o atitudine ostilă și provocatoare” la adresa jandarmilor și nu s-au delimitat de grupurile violente.

Președintele Klaus Johannis a cerut procurorului general Augustin Lazăr anchetarea de urgență a legalității și modului în care a acționat Jandarmeria vineri seară în Piața Victoriei, și stabilirea vinovaților. La mitingul de aseară din centrul Bucurestiului au participat în jur de 100 de mii de persoane, 440 au necesitat îngrijiri medicale – mai ales din cauza grenadelor cu gaze lacrimogene aruncate între manifestanti de jandarmi. 70 de oameni au fost spitalizati, printre care 11 jandarmi. În această seara la ora 18 este anunțat de către mai multe asociatii civice un alt protest in Piata Victoriei.

XS
SM
MD
LG