Linkuri accesibilitate

La La Play, în cetatea de la Bender


La La Play, în cetatea de la Bender
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:37 0:00

Expediția muzicală La La Play a ajuns, duminică, 19 august, în cetatea de la Bender din regiunea transnistreană. În premieră, La La Play nu se va limita însă doar la cele două maluri ale Nistrului. Tinerii muzicieni din Moldovan National Youth Orchestra din Chişinău și-au propus să ajungă în patru cetăți din Moldova, România și Ucraina. Cetatea Bender este una din destinații.

Este al doilea an consecutiv când expediția muzicală La La Play ajunge și în regiunea transnistreană. Autoritățile locale din Bender au suplimentat numărul de autobuze și troleibuze pentru ca un număr cât mai mare de localnici să participe la eveniment. A fost organizat și un târg al meșteșugarilor și producătorilor autohtoni, cu bucătărie locală și atmosferă medievală.

Concertele din cadrul expediției se desfășoară în aer liber, festivalul tinerilor artiști din Chișinău propunându-și să popularizeze muzica clasică, dar, în același timp, să pună în discuţie probleme sociale acute.

Timp de 12 zile (13-25 august), tinerii muzicieni parcurg două mii de kilometri pentru a ajunge în patru cetăți din Moldova, România și Ucraina. Radio Europa Liberă este unul dintre partenerii proiectului.
XS
SM
MD
LG