Linkuri accesibilitate

Falimentul politicii de integrare europeană şi izolarea internaţională a R. Moldova au fost evocate duminică la marele protest al opoziției pro-europene de la Chișinău (VIDEO)


La protestul de duminică la Chișinău
La protestul de duminică la Chișinău

Cîteva zeci de persoane au continuat să protesteze noaptea trecută la Chisinau cintind pașnic.

La Chișinău a continuat protestul anti-guvernamental
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:28 0:00

Protestatarii planifică să rămână în Piața Marii Adunari Naționale şi pe parcursul zilei de astăzi pentru ca, de Ziua Independenţei, să meargă la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare să depună flori. Dar ei au fost evacuați cu forța din Piață la primele ore ale dimineții, cum transmit corespondenții Europei Libere.

Evacuarea forțată a protestatarilor din Chișinău
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:38 0:00

La mitingul de protest de ieri, organizat de opozitia pro-europeana, grupată în „Mișcarea de rezistență națională ACUM” și la care au participat citeva mii de persoane, s-a adoptat o Rezoluţie prin care protestatarii cer demisia guvernului Pavel Filip. Executivul este învinuit de înrăutăţirea progresivă a situaţiei din Moldova, de derapajele sale considerate antidemocratice, și de ceea ce protestatarii considera a fi „falimentul politicii de integrare europeană şi izolarea internaţională a Republicii Moldova.” Protestatarii au cerut recunoașterea rezultatelor alegerilor de primar din capitală câștigate de Andrei Năstase, organizarea de alegeri parlamentare în baza vechiului sistem proporțional.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG