Linkuri accesibilitate

Președintele Dodon reconfirmă organizarea la Chișinău a Congresului Mondial al Familiilor


Festivalul Familiei, organizat la Chișinău în mai, la inițiativa fundației „Din suflet” a Galinei Dodon, 15 mai 2018
Festivalul Familiei, organizat la Chișinău în mai, la inițiativa fundației „Din suflet” a Galinei Dodon, 15 mai 2018

Președintele Igor Dodon a reamintit într-o postare pe Facebook (31 august) că între 14-16 septemebrie 2018, la Chisinău se va desfășura Congresul Mondial al Familiilor. Președintele a precizat că „vor participa peste 2000 de persoane, invitați din zeci de state” și că „singur scop” al reuniunii este „identificarea celor mai bune soluții pentru consolidarea instituției familiei (…) ca nucleu de bază al societății”.

Condus de Brian Brown, Congresului Mondial al Familiilor este o organizație ultra-conservatore din Statele Unite, care militează nu numai pentru valorile „familiei tradiționale”, dar și împotriva drepturilor minorităților sexuale sau a dreptului la avort.

Festivalul familieie tradiționale, patronat de familia prezidențială
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:03 0:00

Organizarea la Chișinău, sub tutelajul președinției, a reuniunii anuale a Congresului Mondial al Familiilor, a fost și subiectul unei controverse privind finanțarea evenimentului. Pe 22 mai, la o conferință de presă cu ocazia vizitei lui Brian Brown la Chișinău, președintele Igor Dodon sugerase că reuniunea din septembrie va fi finanțată de Fundația Sfântului Vasile cel Mare, al cărei fondator este oligarhul Constantin Malofeev. Ulterior, răspunzând unei întrebări a Europei Libere, Dodon a declarat că fundația primei doamne va fi singura care va finanța reuniunea.

XS
SM
MD
LG