Linkuri accesibilitate

MAEIE: ambasada și consulatul R.Moldova în Germania și-au „sistat temporar activitatea” din motive de securitate


Ministerul de externe de la Chișinău (MAEIE) a anunțat că ambasada și consulatul Republicii Moldova în Germania și-au „sistat temporar activitatea” din motive de securitate, după ce comunitatea turcă din Germania a organizat proteste în faţa sediilor reprezentanțelor diplomatice. Informația a fost confirmată de ambasadorul la Berlin, Oleg Serebrean, pentru PublikaTV.

Ambasadorul a precizat că evacuarea a fost sugerată de poliția germană, iar după trei ore ambasada și consulatul și-au reluat activitatea. Mai mult, el a precizat că nici un angajat nu a primit amenințări „personale”.

Protestul în fața ambasadei de la Berlin vine după ce, joi, șapte cetățeni turci, printre care șase directori și profesori ai Liceului „Orizont” au fost declarați indezirabili de către organele competente. Potrivit Serviciului de Informații și Securitate, cei șapte cetățeni străini sunt suspectați de legături cu o grupare islamistă, grupare despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări.

XS
SM
MD
LG