Linkuri accesibilitate

Președintele Igor Dodon va propune un program național care să sprijine familia


Igor Dodon
Igor Dodon

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este dispus să prezinte un program național cuprinzător care să sprijine familia și să promoveze valorile familiei în societate, a spus șeful statului moldovean la Congresul Mondial al Familiei, care a început la Chişinău sub patronajul președinției.

Potrivit lui Igor Dodon, în respectivul program vor fi antrenate instituțiile educaționale, serviciile sociale, uniunile de creație, Biserica Ortodoxă și alte organizații religioase, societatea civilă și mass-media. Un amplu program de protecție socială pentru familie trebuie să includă mărirea duratei concediului de maternitate, majorarea capitalului matern, plata „salariilor familiale” către unul dintre părinți, crearea condițiilor adecvate pentru femeie pentru a putea cumula munca cu creșterea copiilor.

În opinia președintelui moldovean, „consolidarea instituției familiei, bazată pe prioritatea valorilor tradiționale ale familiei, ar trebui să fie o alternativă la ideologia antifamilială activ propagate”. Dodon crede că familia este exclusiv o alianță dintre un bărbat și o femeie, tată și mamă”. În R.Moldova, anul 2019 va fi Anul Familiei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG