Linkuri accesibilitate

Viorica Dăncilă la Bruxelles: PSD nu va face campanie în favoarea referendumului pentru redefinirea noțiunii de familie


Premierul Viorica Dăncilă
Premierul Viorica Dăncilă

Premierul român Viorica Dăncilă a declarat miercuri, la Bruxelles, că Partidul Social Democrat nu va face campanie pentru referendumul pentru familie, relatează Agerpres. Campania pentru referendul din 6-7 octombrie a început săptămâna aceasta. Se va vota dacă în Constituție să se precizeze că familia se bazează pe căsătoria dintre un bărbat și o femei, o schimbare contestată de activiștii pentru drepturile minorităților sexuale și nu numai, dar susținută de BOR și de majoritatea partidelor parlamentare.

Miercuri, social-democraţii din Parlamentul European au criticat în faţa premierului Viorica Dăncilă convocarea referendumului pentru familie, afirmând că astfel de idei nu aparţin familiei socialiste europene, relatează portalul Euractiv, citând surse anonime.

Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marţi şi miercuri, la Bruxelles, cu membri fracțiunilor din Parlamentul European unde pe 3 octombrie este programată o audiere despre situația din România, care din ianuarie preia președinția prin rotație a UE.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG