Linkuri accesibilitate

În a doua zi a vizitei sale în R. Moldova, președintele turc Recep Erdogan a vizitat Găgăuzia


Președintel turc Recep Erdogan și omologul său moldovean Igor Dodon la o conferință de presă, Chișinău, 17 octombrie 2018.
Președintel turc Recep Erdogan și omologul său moldovean Igor Dodon la o conferință de presă, Chișinău, 17 octombrie 2018.

În a doua zi a vizitei sale în Republica Moldova, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a vizitat Găgăuzia, unde avea programate mai multe evenimente oficiale. Agenția IPN citează varianta electronică a publicație turcești „Anadolu Post” care a relatat că miercuri președintele turc a cerut autorităților de la Chișinău să sprijine fără ezitare Turcia în lupta sa împotriva organizației Fetullah, pe care regimul lui Erdogan o califică drept teroristă. La începutul lui septembrie, autoritățile de la Chișinău au expulzat șapte cetățeni turci care lucrau pentru rețeaua de licee private Orizont din Moldova, finanțate de organizația condusă de clericul moderat turc din exil Fetullah Gullen. Serviciul de Informații și de Securitate a dat publicității atunci un comunicat în care se spunea că persoanele expulzate erau „suspectate că au legături cu o grupare islamistă despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG