Linkuri accesibilitate

Donald Trump: „Guatemala, Honduras și El Salvador n-au fost în stare să-i împiedice pe oameni să meargă ilegal spre SUA”


Președintele american Donald Trump a amenințat cu reducerea substanțială a ajutoarelor financiare pentru trei țări din America Centrală din cauza unei caravane de migranți care se îndreaptă spre granița de sud a Statelor Unite.

Trump a scris pe Twitter: „Guatemala, Honduras și El Salvador n-au fost în stare să-i împiedice pe oameni să plece din țară și să meargă ilegal spre Statele Unite”. Trump a mai spus că situația creată ar fi „o urgență” și a insinuat că printre migranții central-americani s-ar afla „necunoscuți din Orientul Mijlociu”.

Miile de migranți au ajuns duminică în sudul Mexicului, după un marș de șapte ore peste granița cu Guatemala și o încercare eșuată a poliției mexicane de frontieră de a-i opri. În condamnările lui pe Twitter, Trump a spus luni că de vină pentru migrația ilegală ar fi administrațiile democrate anterioare, care ar fi creat legi prea permisive în acest domeniu.

XS
SM
MD
LG