Linkuri accesibilitate

Petiția „Acum” care cere anchetarea și urmărirea penală a celor implicați în furtul miliardului semnată de peste 30 de mii de persoane


Peste 30 de mii de cetățeni au semnat petiția adresată instituțiilor europene, prin care Mișcarea de Rezistență ACUM cere investigarea și urmărirea penală a cetățenilor Republicii Moldova care se fac vinovați de spălare de bani și au fost implicați în furtul miliardului. Inițiatorii își propun să colecteze în total 50 de mii de semnături, informeaza agenția IPN.

Petiția a fost semnată online și fizic de cetățeni din toate raioanele Moldovei și de moldoveni aflați în străinătate. Mișcarea de Rezistență ACUM a decis să înainteze petiția „reieșind din faptul că, din momentul descoperirii fraudei bancare în valoare de un miliard de dolari (12% din PIB), autoritățile Republicii Moldova nu au recuperat niciun leu, ci dimpotrivă au protejat și protejează în continuare persoanele implicate în acest furt”, se spune într-un comunicat se presă. Petiția este adresată Parlamentului European, Consiliului Europei, Comisiei Europene, Consiliului Uniunii Europene, OLAF, Europol și urmează a fi înmânată instituțiilor UE în luna noiembrie 2018. Petiția poate fi semnată online sau la sediile Partidului Acțiune si Solidaritate.

Previous Next

XS
SM
MD
LG