Linkuri accesibilitate

Opoziția parlamentară din România intenționează să atace la CCR legea privind spălarea banilor


Liviu Dragnea în Parlamentul de la București
Liviu Dragnea în Parlamentul de la București

In România, opoziția a anunțat, miercuri, la Parlament, că va ataca la Curtea Constituțională legea privind spălarea banilor, precum și procedura prin care acest proiect de lege a fost votat de două ori în plenul Camerei Deputaţilor. Raluca Turcan a adăugat că PSD-ALDE mai pot să-și treacă legile doar „prin hoție și amenințări”.

De asemenea, liderul Uniunii Salvați Romania, Dan Barna, a anunțat că partidul său va ataca la CCR proiectul de lege acuzind puterea de la București că a transformat Parlamentul „într-un vehicul pe care domnul Liviu Dragnea îl foloseşte după propriile interese. USR a iesit din sală imediat după ce social-democrații au decis reluarea votului la acest proiect de lege, în semn de protest explicit la acest abuz.

Liderul UDMR, Klemen Hunor, a criticat, miercuri, în termeni foarte duri reluarea votului la controversatul proiect de lege privind spălarea banilor, afirmând că „votul nu se reia. Nu poți să repeți votul până când îți iese. Asta înseamnă să distrugi procedură și principii parlamentare.”

Ieri, într-o scrisoare deschisa 40 de organizații neguvernamentale au solicitatdeputaților să nu voteze proiectul de Lege pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, în forma actuală.

După reluarea votului, legea a trecut cu majoritate de voturi.

XS
SM
MD
LG