Linkuri accesibilitate

Somații adresate celor cinci partide politice care nu au depus încă rapoartele financiare semestriale la Chișinău


Cinci partide politice care nu au depus încă rapoartele financiare semestriale au fost somate să o facă. Iar trei partide politice riscă amenzi pentru raportare incompletă, informeaza agenția IPN.

Sancțiuni contravenționale pentru neprezentarea rapoartelor incomplete riscă Partidul „Patrioții Moldovei”, Partidului Politic „Patria” și Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. Codul Contravențional prevede în acest caz amenzi între 9000 şi 15000 de lei.

Partidul Politic „Democrația acasă”, Partidul Politic „Noua Opțiune Istorică”, Partidul Politic pentru Unirea Moldovei, Partidul Republican din Moldova și Partidul Politic „Renaștere” nu au prezentat deocamdată rapoartele financiare semestriale.

Comisia Electorală Centrală a solicitat Serviciului Fiscal de Stat să verifice dacă donațiile de peste 75 de mii de lei primite de Partidul „Șor”, în prima juătate a anului 2018, reies din suma venitului impozabil obținut de donatori în perioada raportată.

Subvențiile de stat sunt principala sursă de finanțare a partidelor politice pentru primul semestru, aceasta însumând aproximativ 20 de milioane de lei. Următoarele surse de finanțare sunt donațiile persoanelor fizice și cotizațiile de membru. Pentru semestrul I al anului 2018, au depus rapoarte financiare la CEC 83% din numărul de formațiuni politice înregistrate la Agenția Servicii Publice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG