Linkuri accesibilitate

Parlamentul a respins propunerea PLDM de a introduce pe ordinea de zi modificarea art.13 din Constituție


Propunerea fracțiunii PLDM de a introduce pe ordinea de zi a ședinței Parlamentului de la Chișinău a proiectului de lege cu privire la modificarea articolului 13 din Constituție nu a întrunit numărul necesar de voturi. Aceasta a fost susținută doar de 21 de deputați, membri ai PL, PLDM și grupul parlamentar PPEM. După anunțarea rezultatelor votului, deputații PLDM au anunțat că părăsesc sala.

Articolul 13 spune: „(1) Limba de stat a Republicii Moldova este limba moldovenească, funcționând pe baza grafiei latine. (2)Statul recunoaşte şi protejează dreptul la păstrarea, la dezvoltarea şi la funcţionarea limbii ruse şi a altor limbi vorbite pe teritoriul ţării. (3) Statul facilitează studierea limbilor de circulaţie internaţională. (4) Modul de funcţionare a limbilor pe teritoriul Republicii Moldova se stabileşte prin lege organică.”

Tudor Deliu, cel care a încercat introducerea subiectului pe agenda parlamentului a declarat că, vineri, 2 noiembrie, expiră termenul la care proiectul mai poate fi discutat în Parlament. În opinia sa, „modificarea articolului 13 din Constituție înseamnă „revenirea la adevărul științific, limba română ca limbă de stat”.

Previous Next

XS
SM
MD
LG