Linkuri accesibilitate

PL și PLDM au început negocierile cu blocul „ACUM” (PAS și PPDA)


Reprezentanții partidelor liberal și liberal-democrat au discutat cu Blocul „ACUM”, format din PAS și Platforma DA, criteriile pentru desemnarea unor candidați comuni în circumscripțiile uninominale, în vederea alegerilor generale din 24 februarie 2019. Pentru prima dată acestea vor avea loc după un sistem mixt, care combină listele de partid cu candidații aleși direct în circumscripții.

PAS insistă ca toți candidații să treacă așa-numitele criterii de integritate, iar numirea lor să se facă în funcție de șansele reale pe care le au într-o circumscripție, nu în baza unui algoritm. Secretarul general al Platformei DA, Chiril Moțpan, este citat, de asemenea, de Radio Chișinău cu declarația: „Am vorbit și despre criteriile pe care trebuie să le respecte fiecare candidat, astfel încât să intre cei mai puternici candidați”. Ambele partide extraparlamentare au precizat că nu se discută și despre o cooperare la nivel national, pe liste.

Reprezentanții PLDM și PL au declarat la rândul lor că scopul negocierilor, care sunt numai la început, este de a se evita „dispersarea” electoratului de dreapta. „Problema e să nu ne batem între noi”, a spus liderul PL, Mihai Ghimpu, citat de Radio Chișinău.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG