Linkuri accesibilitate

UE: regulile europene de protecție a datelor personale nu pot fi invocate pentru a limita libertatea de expresie a presei (VIDEO)


Elena Dumitru (RISE): „E o tentativă de intimidare, dar nu ne vom opri”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:06:12 0:00

Elena Dumitru (RISE): „E o tentativă de intimidare, dar nu ne vom opri”

Reprezentanța Comisiei Europene în România a precizat, într-o declarație de presă, că aplicarea noilor reguli ale Uniunii Europene de protecție a datelor personale (GDPR) nu poate fi invocată pentru a limita libertatea de expresie sau activitatea jurnalistică.

Șefa reprezentanței, Angela Cristea, a precizat într-un comunicat de presă că aceste reguli europene cer clar țărilor membre „de a legifera pentru a concilia cele două drepturi fundamentale (protecția datelor și libertatea de expresie/dreptul la informare)”.

Reacția Angelei Cristea vine după ce Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a invocat regulile europene privind protecția datelor personale pentru a cere jurnaliștilor de la Rise Project să dezvăluie sursele din scandalul #TeleormanLeaks. În caz contrar, organizația ar risca o amendă de până la 20 de milioane de euro.

Rise Project a început săptămâna aceasta să publice informații legate de afacerile firmei TelDrum, caz în care ar putea fi implicat și liderul Partidului Social Democrat din România și președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea. Acesta a fost președinte al Consiliului Județean Teleorman între anii 2000 și 2012.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG